Merhaba Ziyaretçi! Ülkücü Foruma Hoşgeldiniz.

Ülkücülerin buluşma noktası ulku.org'a üyelik oluşturarak kolayca katılabilirsiniz.

veya Kayıt ol

Atıştırmalık Hopala Tarifi

polbir

Ulku.ORG
Yeni Üye
Katılım
7 Haz 2021
Mesajlar
8
Tepkime puanı
3
Puanları
3
Konum
Çumra/Konya
Web sitesi
sites.google.com
Malzemeler:
1 adet orta boy soğan
Yarım somun ekmek
Göz kararı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı acı pul biber
2 yemek kaşığı yoğurt

Tavanın içine yeterince zeytin yağı döküyoruz. Küp doğranmış soğanı içine atıyor ve kavuruyoruz. Soğanlar beyazlaşana ve küçülene kadar, soğanları yanmasına yakın kavuruyoruz-aroma ancak böyle elde ediliyor-İçine bolca acı kırmızı pul biber atıyoruz-Hopala acı olmalı onun için-Bu şekilde çok az karıştırıyoruz. Hemen önceden küp küp doğradığımız ekmek parçalarını tavanın içine atıp tavada ki karışımı ekmeğe yedirerek ekmek parçalarının ısınmasını sağlıyoruz. Ocağın üzerinden alıp hopalanın üzerine miktarınca iki kaşık yoğurt atıp karıştırıyoruz. Afiyet olsun. Anlatması kolaydı ama yemesi çok lezzetli.
Acı biberi ateşte fazla tutma. Acısı gidiyor. Yoğurt iki kaşık olmalı ki soğan ve biber tadı alabilesin. Yoğurt az diye endişelenme. İyice karıştırırsan yoğurdu çokça göreceksin. Tavaya sıvı yağı az at. Değilse sıvı yağ tadını bozabilir. Tarif bana aittir.
 
Son düzenleme:
Üst